You are hereAlumnes-escacs

Alumnes-escacs


Publicacions orientades als alumnes... en aquest cas als de escacs

Problema d'escacs Gener 2011

Blanques juguen i guanyen.Blanques juguen i guanyen. G. KASPARYAN - Primer Premi, "Tidsriftfor Schack" 1962

Problema d'escacs. Abril 2010

Juguen les blanquesJuguen les blanques
El semàfor (advertències sobre la regla del quadrat).

Al principi comptàvem amb els dits: un, dos, tres, quatre i el peó corona. Després algú va inventar la regla del quadrat - o serien molts al mateix temps ? - i el tema ha adquirit caràcter científic.

Problema d’escacs. Març 2010

Blanques juguen i guanyen.Blanques juguen i guanyen.

Comentari: En aquest problema assistim a la lluita entre la reina i dos alfils que busquen una de les dues posicions de taules conegudes: situar-se junts o a salt de cavall, de tal forma que el seu rei els pugui defensar.

Solució:
1. P8A=D, A4T
2. D6A+, R5A
3. D6T+, R5C
4. D6D!, A7A
5. D6R+, R5T
6. D6A+, R6C
7. D5R+!, R5C
8. D2R+! i guanyen.

Problema d'escacs. Febrer-2010

Blanques juguen i forcen taules.Blanques juguen i forcen taules.

Comentari: Les negres han cedit dos peons per arribar a aquesta situació, que semblava guanyadora. Les blanques però, aconsegueixen forçar l'empat.

Solució:

Problema d'escacs. Novembre-2009

Blanques juguen i guanyenBlanques juguen i guanyenHola a tothom! Un any més ha començat el curs d’escacs dirigit als nostres fills i organitzat per l’AMPA IPSI. Aquest any tenim deu alumnes al grup inicial (dimarts) i set alumnes al grup avançat (dijous). Tots dos grups estan funcionant amb normalitat des de principis d’octubre. Amb la intenció de difondre una mica més els escacs, periòdicament publicarem uns problemes, escollits pel professor del curs, en Francesc Domenche. Esperem que us agradin i passeu una estona ben entretinguda. Salutacions, Junta AMPA IPSI.

Comentari Aquest problema destaca per dues raons: d’entrada s’aconsegueix l’escac i mat jugant només amb el rei i els dos cavalls, fet poc habitual; però sobretot destaca per la bellesa de la posició final. Molta sort, i si no esbrineu la solució, ben aviat la trobareu en aquestes mateixes pàgines.

Problema d'escacs. Abril-2009

Blancas juegan y gananBlancas juegan y gananComentari
Impecable actuación de A. Baryshpolets al proyectar y llevar a buen puerto el plan de ataque. Sin conocer la procedencia de esta posición (Campeonato de Europa, Sub 18. Montenegro 2008) daríamos por bueno que el remate es obra de Shirov, por dejar tranquilos a los antiguos "magos".
Jugaba con negras T.Antón. La solución requiere dedicar unos minutos al análisis

Solució

Problema d'escacs. Març-2009

Partida Gudrikis - Iscenko. Letònia 1998.Partida Gudrikis - Iscenko. Letònia 1998.Comentari
La lluita, quan hi ha enrocs heterogenis, és gairebé sempre impressionant. Aquí el bàndol negre té mà, decideix de manera eficient.

Solució
1... TxC; 2. DxT - D3CR; 3. R1C - C6T+; 4. PxC - DxP+; 5. R1T - DxA mat.

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec